
Shoarma in de Airfryer
Shoarma is een klassiek hoofdgerecht dat vaak geassocieerd wordt met een snelle hap. Dit airfryer recept maakt het mogelijk om heerlijke, sappige shoarma te bereiden in de airfryer zonder extra olie. Perfect voor een snelle maaltijd of als vulling voor een pitabroodje.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet (in dunne reepjes gesneden)
- 2 eetlepel shoarmakruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
- 4 pitabroodjes
- knoflooksaus (optioneel)
- verse peterselie (fijngehakt, optioneel)
Bereidingswijze
- Doe de kipreepjes in een grote kom en voeg de shoarmakruiden en olijfolie toe. Meng goed zodat de kip volledig bedekt is met de kruiden.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de gemarineerde kipreepjes in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak de kip gedurende 10-12 minuten, schud halverwege om gelijkmatig te garen.
- Voeg na 8 minuten de uienringen en paprikareepjes toe aan het mandje van de airfryer en bak nog eens 3-4 minuten tot de groenten zacht zijn en de kip volledig gaar is.
- Controleer of de kip gaar is (de interne temperatuur moet minimaal 75 graden Celsius zijn) en haal de shoarma uit de airfryer.
- Verwarm de pitabroodjes kort in de airfryer of een broodrooster.
- Vul de pitabroodjes met de shoarma, uien en paprika. Serveer eventueel met knoflooksaus en bestrooi met verse peterselie.
Notities
- Je kunt de shoarma ook maken met lamsvlees of rundvlees voor een andere smaakbeleving.
- Voeg extra groenten toe zoals champignons of courgette voor een meer gevulde shoarma.
Voedingswaarden
Portie: 200g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 25g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 450mg | Kalium: 400mg | Vezels: 3g | Suikers: 3g | Vitamine A: 1000IU | Vitamine C: 40mg | Calcium: 50mg | IJzer: 3mg