
Schnitzel uit de Airfryer
Een krokante schnitzel uit de airfryer is een heerlijk en snel hoofdgerecht dat een gezond alternatief biedt voor de klassieke gebakken variant. Dit airfryer recept is perfect voor een snelle maaltijd met een gezonde twist.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 vleestang om de schnitzels om te draaien
Ingrediënten
- 2 schnitzels (ongepaneerd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram paneermeel
- 1 ei (losgeklopt)
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.
- Haal de schnitzels eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan zodat het blijft plakken.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de schnitzels in het mandje van de airfryer. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 6 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de schnitzels uit de airfryer en serveer direct met je favoriete bijgerechten.
Notities
- Voor extra krokantheid kun je de schnitzels na het paneren even laten rusten in de koelkast.
- Serveer met citroenpartjes voor een frisse smaak.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 25g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 90mg | Natrium: 700mg | Kalium: 400mg | Vezels: 1g | Suikers: 2g | Vitamine A: 5IU | Calcium: 15mg | IJzer: 2mg