Popcorn maken in de Airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 120
Popcorn maken in de airfryer is de ideale manier om binnen 15 minuten een verse, knapperige snack op tafel te zetten. Of het nu voor een filmavond is of gewoon als tussendoortje, deze methode zorgt ervoor dat de popcorn gelijkmatig gepoft wordt zonder veel olie te gebruiken. Met slechts een paar simpele ingrediënten en een airfryer heb je in een handomdraai een heerlijke traktatie die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Voeg kruiden zoals paprikapoeder of knoflook toe voor extra smaakvariaties, of houd het simpel met een snufje zout.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 aluminiumfolie
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 50 gram pofmaïs
  • 1 eetlepel olie (zonnebloemolie of kokosolie)
  • zout (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Bekleed het mandje met een stuk aluminiumfolie zodat de pofmaïs niet door de gaatjes valt.
  • Doe de pofmaïs in een kom en meng deze met de olie zodat alle korrels licht bedekt zijn.
  • Strooi de gepofte maïs in het beklede mandje van de airfryer. Zet de timer op 8-10 minuten en luister goed naar het poppen. Wanneer het poppen minder frequent wordt, is de popcorn klaar.
  • Haal de popcorn uit de airfryer en breng op smaak met zout of andere kruiden naar keuze.

Notities

  • Probeer de popcorn eens op smaak te brengen met paprikapoeder, knoflookpoeder of Parmezaanse kaas voor een twist.
  • Gebruik aluminiumfolie om te voorkomen dat de maïskorrels door het mandje van de airfryer vallen.
Auteur: Bas
calorieën: 120kcal
Gang: Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: airfryer, popcorn

Voedingswaarden

Portie: 25g | Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 3g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 1g | Natrium: 200mg | Kalium: 100mg | Vezels: 3g | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept