
Pannenkoeken uit de airfryer
Maak snel en eenvoudig heerlijke pannenkoeken met je airfryer! Dit recept is ideaal voor een luchtig ontbijt of een heerlijke avondmaaltijd. In slechts 18 minuten heb je perfect goudbruine pannenkoeken op tafel. Met ingrediënten zoals bloem, melk en eieren, en minimale voorbereidingstijd, kun je genieten van verse pannenkoeken zonder het gedoe van een pan. Probeer variaties door kaneel of vanille-extract toe te voegen, en serveer met je favoriete toppings zoals stroop of vers fruit. Perfect voor een drukke ochtend of een snelle zoete trek!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 garde
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 300 ml melk
- 2 eieren
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olie (voor invetten van de vorm)
Bereidingswijze
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius en vet een hittebestendige bakvorm licht in met olie.
- Klop de eieren los in een kom. Voeg de bloem, melk en een snufje zout toe en mix tot een glad beslag.
- Giet een dun laagje beslag in de bakvorm. Plaats de bakvorm in de airfryer en bak de pannenkoek 8 minuten goudbruin. Herhaal dit proces voor de rest van het beslag.
- Haal de pannenkoeken uit de airfryer en serveer ze direct met je favoriete toppings zoals stroop, poedersuiker of vers fruit.
Notities
- Je kunt het beslag de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren voor een snel ontbijt de volgende dag.
- Varieer met smaken door bijvoorbeeld kaneel of vanille-extract aan het beslag toe te voegen.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 6g | Vetten: 6g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 150mg | Kalium: 120mg | Vezels: 1g | Suikers: 3g | Vitamine A: 50IU | Calcium: 50mg | IJzer: 1mg