
Koreaanse Kip uit de airfryer
Deze Koreaanse kip, oftewel Korean Fried Chicken, uit de airfryer is heerlijk knapperig van buiten en sappig van binnen, met een pittige en zoete saus die je smaakpapillen prikkelt. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een avondje comfortfood.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 steelpan
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet (in stukjes gesneden)
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 1.5 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel geraspte gember (vers)
- sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
- bosui (in ringetjes, voor garnering)
Bereidingswijze
- Doe de stukjes kipdijfilet in een kom, voeg de maizena toe en meng goed zodat elk stukje bedekt is.
- Verwarm de airfryer voor op 190 graden Celsius.
- Spray of bestrijk de kip licht met zonnebloemolie. Leg de kip in het mandje van de airfryer en bak 12-15 minuten, halverwege omscheppen. De kip moet goudbruin en knapperig zijn.
- Verhit in een steelpan sojasaus, rijstwijnazijn, gochujang, honing, knoflook en gember. Laat zachtjes sudderen tot de saus iets indikt (2-3 minuten).
- Doe de gebakken kip in een kom en giet de saus eroverheen. Meng goed zodat elk stukje kip bedekt is met de saus.
- Bestrooi met sesamzaadjes en bosui. Serveer direct met rijst of noedels.
Notities
- Voor extra smaak kun je de kip van tevoren marineren in een deel van de saus zonder maizena.
- Gebruik kipdijfilet voor een sappiger resultaat dan kipfilet.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 28g | Vetten: 16g | Verzadigde vetten: 4g | Meervoudig onverzadigde vetten: 3g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Cholesterol: 85mg | Natrium: 550mg | Kalium: 420mg | Vezels: 1g | Suikers: 7g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 15mg | IJzer: 1mg