
Koekjes bakken in de airfryer
Heerlijke zelfgemaakte koekjes uit de airfryer zijn perfect voor een snelle en makkelijke traktatie. Ze hebben een zachte binnenkant en een licht krokante buitenkant. Ideaal om samen met kinderen te maken!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 mixer of garde
Ingrediënten
- 125 gram boter (op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 50 gram chocoladestukjes (optioneel)
Bereidingswijze
- Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg het ei en vanille-extract toe en meng goed.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en voeg een snufje zout toe. Meng tot een glad deeg. Roer eventueel de chocoladestukjes erdoor.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
- Vorm kleine bolletjes van het deeg en druk ze licht plat. Leg ze op een stuk bakpapier dat in het mandje van de airfryer past.
- Bak de koekjes gedurende 8 minuten in de airfryer tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Notities
- Voor variatie kun je gehakte noten, rozijnen of kokos toevoegen aan het deeg.
- Koekjes worden steviger na het afkoelen, dus laat ze even rusten voor de beste textuur.
Voedingswaarden
Portie: 1koekje | Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 0.5g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 1.5g | Cholesterol: 20mg | Natrium: 50mg | Kalium: 40mg | Vezels: 1g | Suikers: 8g | Vitamine A: 5IU | Calcium: 10mg | IJzer: 0.5mg