Kipschnitzel uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 320
Geniet van een heerlijke, krokante kipschnitzel uit de airfryer, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Dit airfryer recept is eenvoudig te maken met kipfilet, paneermeel en specerijen voor extra smaak. De airfryer zorgt voor een perfecte krokante buitenkant en een sappige binnenkant, zonder veel olie te gebruiken.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 tang

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (ongeveer 120 gram per stuk)
  • 2 stuks eieren (licht geklopt)
  • 100 gram paneermeel (of panko voor extra krokantheid)
  • 50 gram bloem
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze 

  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snijd ze indien nodig in gelijke porties voor gelijkmatige garing.
  • Bestrooi de kipfilets met zout, peper en paprikapoeder. Haal ze vervolgens eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en tenslotte door het paneermeel of panko, zodat ze volledig bedekt zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de gepaneerde kipschnitzels in het mandje van de airfryer. Bestrijk of bespray beide kanten licht met olijfolie. Bak gedurende 10-12 minuten, keer halverwege om voor een gelijkmatige garing en krokantheid.
  • Haal de kipschnitzels uit de airfryer en serveer direct met een partje citroen en een frisse salade of frietjes.

Notities

  • Voor een extra smaakvolle schnitzel, marineer de kipfilets een paar uur in citroensap en kruiden voordat je ze paneert.
  • Probeer ook eens kipschnitzels met een laagje Parmezaanse kaas door het paneermeel te mengen voor een extra rijke smaak.
Auteur: Bas
calorieën: 320kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, kipschnitzel

Voedingswaarden

Serving: 120g | Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 35g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 3g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 6g | Cholesterol: 90mg | Natrium: 500mg | Kalium: 600mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept