
Kippenbout uit de airfryer
Deze heerlijke, sappige kippenbouten uit de airfryer zijn perfect voor een snelle maaltijd. De buitenkant is krokant, terwijl het vlees mals en smaakvol blijft.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 kwastje optioneel
Ingrediënten
- 4 kippenbouten (ongeveer 800 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Dep de kippenbouten droog met keukenpapier. Verwijder eventueel overtollig vet.
- Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, zout en peper.
- Bestrijk de kippenbouten met de marinade. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de kippenbouten in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak gedurende 25 minuten en draai ze halverwege om.
- Controleer of de kippenbouten gaar zijn. Het sap moet helder zijn en de kerntemperatuur 75 graden Celsius bereiken.
Notities
- Voor een extra knapperige buitenkant, kun je de kippenbouten de laatste 5 minuten bakken op 200 graden Celsius.
- Serveer met een frisse salade of knapperige frietjes voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 28g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 90mg | Natrium: 400mg | Kalium: 400mg | Vitamine A: 15IU | Calcium: 10mg | IJzer: 1mg
1 Comment
Ziet er goed uit ga het ook uit proberen