Kippenbout uit de airfryer

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 220
Deze heerlijke, sappige kippenbouten uit de airfryer zijn perfect voor een snelle maaltijd. De buitenkant is krokant, terwijl het vlees mals en smaakvol blijft.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 kwastje optioneel

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten (ongeveer 800 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de kippenbouten droog met keukenpapier. Verwijder eventueel overtollig vet.
  • Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, zout en peper.
  • Bestrijk de kippenbouten met de marinade. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de kippenbouten in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak gedurende 25 minuten en draai ze halverwege om.
  • Controleer of de kippenbouten gaar zijn. Het sap moet helder zijn en de kerntemperatuur 75 graden Celsius bereiken.

Notities

  • Voor een extra knapperige buitenkant, kun je de kippenbouten de laatste 5 minuten bakken op 200 graden Celsius.
  • Serveer met een frisse salade of knapperige frietjes voor een complete maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 220kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, kip, kippenbout

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 28g | Vetten: 12g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 90mg | Natrium: 400mg | Kalium: 400mg | Vitamine A: 15IU | Calcium: 10mg | IJzer: 1mg
Author

1 Comment

Write A Comment

Rating recept