
Kippeling uit de airfryer
Kippeling is een heerlijke snack geïnspireerd op kibbeling, maar dan met kip! In de airfryer wordt de kip lekker knapperig zonder dat je hoeft te frituren. Ideaal voor bij de borrel of als lekkere maaltijd met een sausje.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 3 kommetjes
Ingrediënten
- 300 g kippendijfilet (in stukjes gesneden)
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- zout en peper (naar smaak)
- 50 g bloem
- 1 ei (losgeklopt)
- 50 g paneermeel
Bereidingswijze
- Dep de stukjes kip droog met keukenpapier en doe ze in een kom.
- Voeg olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zout en peper toe en meng goed door elkaar.
- Zet drie kommetjes klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel.
- Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de stukjes kip in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken. Bak 10 tot 12 minuten op 200 graden, schud halverwege om.
Notities
- Serveer de kippeling met knoflooksaus, ravigottesaus of een frisse yoghurtdip.
- Gebruik kippendijfilet voor sappigere stukjes, maar kipfilet kan ook.
- Voor extra crunch kun je panko gebruiken in plaats van paneermeel.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 32g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 4g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 9g | Cholesterol: 120mg | Natrium: 400mg | Kalium: 450mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 8IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg