
Kipfilet uit de airfryer
Kipfilet bereiden in de airfryer is niet alleen gemakkelijk, maar het levert ook sappige en smaakvolle resultaten op. Met de heteluchtcirculatie van de Airfryer wordt de kipfilet heerlijk mals van binnen en krijgt het een knapperig korstje aan de buitenkant. Volg dit eenvoudige airfryer recept om een heerlijk hoofdgerecht te bereiden.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met olijfolie.
- Meng in een kom het paprikapoeder, knoflookpoeder, gedroogde tijm, zout en peper. Wrijf dit kruidenmengsel gelijkmatig over de kipfilets.
- Plaats de gekruide kipfilets in de Airfryermand in een enkele laag, zorg ervoor dat ze niet overlappen.
- Bak de kipfilets gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde Airfryer. Halverwege de tijd kun je de kipfilets omdraaien voor een gelijkmatige bereiding.
- Controleer of de kipfilets gaar zijn door de temperatuur in de kipfilet te meten; deze moet minimaal 75°C zijn.
- Haal de kipfilets uit de Airfryer en laat ze een paar minuten rusten alvorens te serveren.
Notities
- Zorg dat de kipfilets niet te nat zijn voordat je de olie en kruiden aanbrengt, dit helpt de kruiden beter hechten en zorgt voor een knapperiger buitenkant.
- Laat de kip altijd even rusten na het koken; dit helpt de sappen zich opnieuw te verdelen, waardoor je kip malser wordt.
- Voor een nog sappiger resultaat kun je de kipfilets voor het koken 30 minuten in een simpele marinade van olijfolie, citroensap, zout en kruiden naar keuze laten marineren.
- Variëren met kruiden kan de smaak significant veranderen, dus voel je vrij om te experimenteren met verschillende kruidenmixen zoals Italiaanse kruiden, currypoeder of zeen beetje limoenzeste voor een frisse twist.
Voedingswaarden
Calorieën: 160kcal
1 Comment
Kipfilet smaakt goed uit de airfryer