Karbonade uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 2 personen
Calorieën 250
Deze karbonades uit de airfryer zijn perfect voor een heerlijk hoofdgerecht. Met slechts een paar ingrediënten en minimale voorbereidingstijd, creëer je een krokante buitenkant en een sappige, malse binnenkant. In slechts 17 minuten staat dit smaakvolle airfryer gerecht op tafel. Voeg je favoriete bijgerechten toe, zoals aardappelpuree of een frisse salade voor een complete maaltijd. Perfect voor wie snel iets lekkers op tafel wil zetten zonder in te leveren op smaak en textuur.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 vleesthermometer optioneel

Ingrediënten

  • 2 karbonades (ongeveer 150-200 gram per stuk)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze 

  • Dep de karbonades droog met keukenpapier en verwijder eventueel overtollig vet.
  • Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
  • Wrijf de karbonades in met het kruidenmengsel en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed bedekt is.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de karbonades in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat het vlees niet tegen de randen ligt zodat de lucht goed kan circuleren. Bak gedurende 10-12 minuten. Draai het vlees halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Controleer de kerntemperatuur van de karbonades met een vleesthermometer. Het vlees is perfect gaar bij een temperatuur van 63 graden Celsius.
  • Laat de karbonades na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je ze serveert.

Notities

  • Voor extra smaak kun je de karbonades een paar uur laten marineren in het kruidenmengsel.
  • Serveer de karbonades met aardappelpuree of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, karbonade

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 28g | Vetten: 15g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 75mg | Natrium: 350mg | Kalium: 400mg | Vitamine A: 15IU | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept