
Inktvisringen uit de airfryer
Knapperige inktvisringen uit de airfryer zijn een heerlijke snack of voorgerecht. Ze zijn snel klaar, lekker licht en perfect goudbruin zonder frituurvet. Ideaal voor een borrelavond of als onderdeel van een tapasplank.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 2 kommen
- 1 tang
Ingrediënten
- 400 gram inktvisringen (ontdooid en droog gedept)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 gram bloem
- 100 gram paneermeel (bij voorkeur panko)
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie (voor het besprenkelen)
Bereidingswijze
- Zet drie kommen klaar: één met bloem gemengd met paprikapoeder, zout en peper, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel.
- Haal de inktvisringen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de inktvisringen in een enkele laag in het mandje van de airfryer. Besprenkel lichtjes met olijfolie voor extra krokantheid.
- Bak de inktvisringen 7-8 minuten op 200 graden. Schud het mandje halverwege voorzichtig om voor een gelijkmatige garing.
- Haal de ringen uit de airfryer en serveer ze direct met partjes citroen of een frisse knoflooksaus.
Notities
- Gebruik panko voor extra krokante inktvisringen.
- Laat de inktvisringen niet te lang bakken, anders worden ze taai.
- Varieer met kruiden zoals cayennepeper of knoflookpoeder voor extra smaak.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 18g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 5g | Cholesterol: 110mg | Natrium: 300mg | Kalium: 250mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg