
Halloumi uit de Airfryer
Halloumi uit de airfryer is heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Perfect als snack, voorgerecht of als onderdeel van een maaltijd. Makkelijk te bereiden en altijd een succes!
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 snijplank
- 1 mes
Ingrediënten
- 225 gram halloumi (in plakken van ongeveer 1 cm dik)
- 1 eetlepel olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Dep ze droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
- Smeer de halloumi licht in met olijfolie voor extra krokantheid. Dit is niet noodzakelijk, maar geeft een mooi goudbruin resultaat.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de halloumi-plakken in het mandje van de airfryer. Zorg dat ze niet overlappen. Bak de halloumi gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze halverwege om.
Notities
- Serveer de halloumi met een frisse dip, zoals tzatziki of hummus.
- Je kunt de halloumi ook kruiden met paprikapoeder, oregano of chili voor extra smaak.
Voedingswaarden
Portie: 50g | Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 10g | Vetten: 9g | Verzadigde vetten: 6g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 450mg | Kalium: 100mg | Vitamine A: 5IU | Calcium: 200mg | IJzer: 0.5mg
2 Comments
Wat is halloumi en hoe kom ik er aan of hoe maak ik het?
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. Deze is te verkrijgen in de supermarkt.