
Gevulde paprika uit de airfryer
Deze gevulde paprika's uit de airfryer zijn een kleurrijke en smaakvolle airfryer maaltijd. Gevuld met gehakt, groenten en kaas, zijn ze een gezonde en heerlijke optie voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 mes
- 1 snijplank
Ingrediënten
- 4 paprika’s (rood, geel of groen)
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 100 gram geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Spoel de binnenkant schoon en zet de paprika’s apart.
- Verhit een pan en bak het rundergehakt met de ui en knoflook tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en meng goed door elkaar.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en druk het stevig aan. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Plaats de gevulde paprika’s in de airfryer en bak ze gedurende 15-20 minuten, totdat de paprika zacht is en de kaas goudbruin en gesmolten is.
Notities
- Varieer met de vulling door bijvoorbeeld rijst, bonen of andere groenten toe te voegen.
- Voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door linzen of tofu.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 25g | Vetten: 20g | Verzadigde vetten: 8g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 400mg | Kalium: 600mg | Vezels: 4g | Suikers: 6g | Vitamine A: 60IU | Vitamine C: 120mg | Calcium: 200mg | IJzer: 3mg