
Gehaktballen uit de Airfryer
Deze gehaktballen zijn lekker sappig en krijgen een knapperige korst dankzij de airfryer. Ze zijn snel te bereiden en ideaal als airfryer gerecht voor een hoofdgerecht met aardappelen en groenten.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepel paneermeel
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie (optioneel)
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei, paneermeel, mosterd, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, en peper toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen mengsel.
- Voeg eventueel de fijngehakte peterselie toe en kneed deze door het gehaktmengsel.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 tot 6 gelijke porties en rol hier ballen van.
- Bestrijk de gehaktballen licht met olijfolie om een mooie bruine korst te krijgen.
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Plaats de gehaktballen in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak de gehaktballen 15-18 minuten, afhankelijk van de grootte, tot ze goudbruin en doorbakken zijn.
- Haal de gehaktballen uit de airfryer en laat ze 5 minuten rusten voor het serveren.
Notities
- Voor extra smaak kun je geraspte kaas of fijngehakte olijven aan het gehaktmengsel toevoegen.
- Serveer met aardappelpuree en groente voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 20g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 6g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 100mg | Natrium: 600mg | Kalium: 400mg | Vezels: 1g | Suikers: 1g | Vitamine A: 20IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 30mg | IJzer: 3mg