Frittata uit de airfryer

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 250
Deze luchtige en smaakvolle frittata uit de airfryer is perfect voor een snel ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd. Het zit boordevol groenten en dit airfryer recept kan gemakkelijk aangepast worden met je favoriete ingrediënten.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 ovenbestendige vorm passend in de airfryer
  • 1 kom

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 courgette (in halve maantjes gesneden)
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie (om de vorm in te vetten)

Bereidingswijze 

  • Snijd de rode paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes.
  • Klop in een kom de eieren samen met de melk, zout en peper tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de gesneden paprika, courgette en geraspte kaas toe aan het eimengsel en meng goed door elkaar.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een ovenbestendige vorm in met olijfolie en giet het frittata-mengsel erin.
  • Plaats de vorm in de airfryer en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de frittata stevig en goudbruin is.
  • Haal de frittata uit de airfryer en laat even afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Serveer warm.

Notities

  • Voor extra smaak kun je verse kruiden zoals basilicum of bieslook aan het mengsel toevoegen.
  • Serveer de frittata met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 250kcal
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Italiaans
Trefwoord: airfryer, frittata

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 18g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 220mg | Natrium: 350mg | Kalium: 400mg | Vezels: 1g | Suikers: 4g | Vitamine A: 15IU | Vitamine C: 40mg | Calcium: 150mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept