Cheesecake uit de airfryer

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 personen
Calorieën 350
Deze cheesecake uit de airfryer is een perfecte balans tussen romig en fris. Het is een snel en eenvoudig airfryer recept dat je in een handomdraai kunt maken, ideaal voor wanneer je zin hebt in een heerlijk dessert.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 springvorm 18 cm
  • 1 mixer

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes (fijngemalen)
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • 400 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze 

  • Verkruimel de biscuitjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig in de bodem van de springvorm.
  • Klop de roomkaas met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract en de slagroom. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet het cheesecakebeslag over de koekjesbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Verwarm de airfryer voor op 150 graden Celsius.
  • Bak de cheesecake 25 minuten in de airfryer. De bovenkant mag lichtbruin worden, maar de binnenkant moet nog een beetje wiebelig zijn.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen in de springvorm en zet hem daarna minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

  • Garneer de cheesecake met vers fruit of een laagje jam voor een extra feestelijke uitstraling.
  • De cheesecake blijft tot 3 dagen goed in de koelkast.
Auteur: Bas
calorieën: 350kcal
Gang: Dessert
Keuken: Internationaal
Trefwoord: airfryer, cheesecake

Voedingswaarden

Portie: 100g | Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 6g | Vetten: 24g | Verzadigde vetten: 14g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 120mg | Natrium: 250mg | Kalium: 150mg | Suikers: 18g | Vitamine A: 15IU | Calcium: 60mg | IJzer: 1mg
Author

Write A Comment

Rating recept