Char Siu uit de airfryer

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 300
Char Siu, of Chinese geroosterd varkensvlees, is een heerlijk airfryer gerecht met een rijke, zoete en hartige smaak. Met de airfryer maak je eenvoudig thuis een authentieke Char Siu met een perfect gekarameliseerde buitenkant en sappig vlees van binnen.

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 kom
  • 1 kwastje voor het aanbrengen van de marinade

Ingrediënten

  • 500 g varkensschouder (in dikke repen gesneden)
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus (licht)
  • 1 eetlepel rijstwijn (of droge sherry)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel geraspte gember

Bereidingswijze 

  • In een kom, meng de hoisinsaus, honing, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, vijfkruidenpoeder, knoflook en gember tot een gladde marinade.
  • Voeg de varkensschouder toe aan de marinade en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is. Laat het minstens 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, marineren in de koelkast.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
  • Leg de gemarineerde varkensschouder in het mandje van de airfryer. Bak gedurende 20-25 minuten, keer het vlees halverwege om, en bestrijk het opnieuw met de overgebleven marinade voor een extra glazuurlaag.
  • Laat de Char Siu na het bakken 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit helpt de sappen zich te herverdelen en zorgt voor een sappiger resultaat.

Notities

  • Je kunt extra marinade maken en dit serveren als een sausje naast de Char Siu.
  • Serveer de Char Siu met gestoomde rijst en groenten voor een complete maaltijd.
Auteur: Bas
calorieën: 300kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Trefwoord: airfryer, char siu, varkensvlees

Voedingswaarden

Portie: 150g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 25g | Vetten: 15g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 8g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 800mg | Kalium: 600mg | Suikers: 8g | Vitamine A: 20IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg
Author

Write A Comment

Rating recept