
Carrot cake uit de airfryer
Deze heerlijke carrot cake uit de airfryer is perfect luchtig, vol smaak en klaar in een mum van tijd. Ideaal voor een gezellig koffiemoment of als feestelijke traktatie.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 garde of mixer
- 1 bakvorm geschikt voor airfryer (16 cm Ø)
Ingrediënten
- 150 gram geraspte wortel (fijn geraspt)
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 0.5 theelepel gemberpoeder (optioneel)
- 1 snufje zout
- 25 gram walnoten (grof gehakt, optioneel)
Bereidingswijze
- Vet de bakvorm licht in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren met de suiker luchtig. Voeg daarna de olie toe en meng goed.
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en zout boven het natte mengsel en roer tot een glad beslag.
- Spatel de geraspte wortel en eventueel de walnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
- Plaats de bakvorm in de airfryer en bak de cake in 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of hij droog uit het midden komt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem daarna eruit om volledig af te koelen op een rooster.
Notities
- Voor een feestelijke afwerking kun je de carrot cake afwerken met een roomkaasglazuur.
- De cake blijft luchtdicht verpakt tot 3 dagen goed.
- Voeg eventueel rozijnen of kokosrasp toe voor extra smaak.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 18g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 5g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 10g | Cholesterol: 35mg | Natrium: 150mg | Kalium: 200mg | Vezels: 2g | Suikers: 14g | Vitamine A: 70IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg