Camembert uit de airfryer

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 300
Camembert uit de airfryer is een heerlijke snack of voorgerecht. De kaas smelt van binnen en heeft een krokante korst aan de buitenkant. Perfect om te dippen met stokbrood of groente!

Benodigdheden

  • 1 airfryer
  • 1 mes
  • 1 bakpapier

Ingrediënten

  • 1 camembert (hele kaas, ongeveer 250 gram)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 snufje grof zeezout
  • 1 theelepel honing (optioneel, voor een zoete twist)
  • stokbrood of groente (voor het dippen)

Bereidingswijze 

  • Verwijder de verpakking van de camembert en laat hem in het houten doosje zitten (verwijder plastic). Snijd een kruisvormige inkeping in de bovenkant van de kaas.
  • Druppel wat honing over de bovenkant van de camembert en strooi een klein beetje grof zeezout voor extra smaak.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een stukje bakpapier om lekkende kaas op te vangen. Zorg ervoor dat het bakpapier de luchtcirculatie niet belemmert.
  • Plaats de camembert in het houten doosje op het bakpapier. Zet de airfryer op 180 graden Celsius en bak de camembert gedurende 8-10 minuten, tot de bovenkant licht bruin is en de kaas van binnen gesmolten is.
  • Haal de camembert voorzichtig uit de airfryer en serveer direct met stokbrood of groente om te dippen.

Notities

  • Als je geen houten doosje hebt, kun je de camembert in een kleine ovenschaal plaatsen die in de airfryer past.
  • Experimenteer met extra toppings zoals rozemarijn of knoflook voor een andere smaak.
Auteur: Bas
calorieën: 300kcal
Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: airfryer, camembert

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 20g | Vetten: 25g | Verzadigde vetten: 15g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 7g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 700mg | Kalium: 100mg | Suikers: 1g | Vitamine A: 15IU | Calcium: 150mg
Author

Write A Comment

Rating recept