
Bananenpannenkoek uit de Airfryer
Bananenpannenkoeken zijn een heerlijk en gezond alternatief voor traditionele pannenkoeken. Deze versie uit de airfryer is perfect voor een snel ontbijt of als avondeten. Met slechts een paar ingrediënten kun je in een handomdraai genieten van deze zoete traktatie.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 mengkom
- 1 vork
- 1 spatel
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 2 stuks eieren
- 1 eetlepel havermeel (of havermout fijn gemalen)
- 1 theelepel bakpoeder
- kaneel (naar smaak)
- zout (snufje)
Bereidingswijze
- Prak de banaan fijn in een mengkom met een vork. Voeg de eieren toe en klop het mengsel goed door elkaar. Meng vervolgens het havermeel, bakpoeder, kaneel en zout erdoor tot een glad beslag.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een kleine bakvorm of ovenschaal die in de airfryer past met bakpapier, of vet deze in. Giet het beslag in de vorm en spreid het gelijkmatig uit.
- Plaats de bakvorm in het mandje van de airfryer en bak de pannenkoek gedurende 8 minuten of tot deze goudbruin en gaar is.
- Haal de pannenkoek voorzichtig uit de vorm en laat iets afkoelen. Snijd in stukken en serveer warm met eventueel wat vers fruit of een drizzle honing.
Notities
- Je kunt de pannenkoek extra voedzaam maken door een eetlepel chiazaad of lijnzaad toe te voegen aan het beslag.
- Varieer met toppings zoals Griekse yoghurt, noten, of kokosvlokken voor extra smaak en textuur.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 6g | Vetten: 5g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 2g | Cholesterol: 110mg | Natrium: 200mg | Kalium: 350mg | Vezels: 3g | Suikers: 10g | Vitamine A: 2IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg