Appeltaart uit de Airfryer
Deze appeltaart uit de airfryer is heerlijk krokant van buiten en smeuïg van binnen. Dit airfryer recept is perfect voor een snelle en eenvoudige traktatie of dessert die iedereen zal waarderen.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 springvorm 18 cm
- 1 mengkom
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 100 g boter (koud en in blokjes)
- 75 g suiker
- 1 ei (losgeklopt)
- 4 appels (geschild en in dunne plakjes)
- 2 tl kaneel
- 1 el citroensap
- paneermeel (om de bodem te bestrooien)
Bereidingswijze
- Doe de bloem, koude boter, suiker en de helft van het ei in een mengkom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Meng ze in een kom met kaneel en citroensap.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem en randen van een ingevette springvorm van 18 cm. Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Verdeel de appelplakjes gelijkmatig over de bodem van de taart en druk ze licht aan.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius. Plaats de springvorm in de airfryer en bak de taart 25-30 minuten tot hij goudbruin is.
- Laat de appeltaart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.
Notities
- Je kunt rozijnen toevoegen aan de vulling voor extra smaak.
- Serveer de appeltaart met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 3g | Vetten: 11g | Verzadigde vetten: 7g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 50mg | Kalium: 100mg | Vezels: 2g | Suikers: 20g | Vitamine A: 300IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg