
Appelflappen uit de Airfryer
Heerlijke, knapperige appelflappen, bereid volgens een heerlijk airfryer recept. Deze zoete traktatie is perfect voor bij de koffie of als dessert. Makkelijk en snel te maken in de airfryer.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 deegroller
- 1 kwastje voor het bestrijken van het deeg
Ingrediënten
- 4 stuks bladerdeeg (ontdooid)
- 2 appels (geschild en in blokjes)
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 eetlepel paneermeel
Bereidingswijze
- Doe de appelblokjes in een kom en meng ze met de kristalsuiker, kaneel en paneermeel.
- Leg een vel bladerdeeg op een werkvlak en schep een eetlepel van het appelmengsel in het midden. Vouw het deeg diagonaal dubbel om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan met een vork.
- Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de appelflappen in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak ze gedurende 8-10 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
- Serveer de appelflappen warm met een beetje poedersuiker voor extra zoetigheid.
- Je kunt ook rozijnen toevoegen aan de vulling voor extra smaak.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 250kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 4g | Vetten: 10g | Verzadigde vetten: 5g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 200mg | Kalium: 100mg | Vezels: 2g | Suikers: 15g | Vitamine A: 2IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 20mg | IJzer: 1mg