
Aardappelkroketjes uit de airfryer
Aardappelkroketten uit de airfryer zijn een heerlijke, knapperige snack of bijgerecht. Deze kroketjes zijn eenvoudig te maken en krijgen een perfecte krokante buitenkant en een zachte, romige binnenkant.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 pan
- 1 spatel
- 1 bord
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen (bloemig)
- 50 gram boter
- 2 stuks eidooiers
- 100 gram paneermeel
- snufje nootmuskaat
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Giet af en laat even uitdampen.
- Stamp de aardappelen fijn met de boter, eidooiers, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde puree. Laat de puree volledig afkoelen.
- Vorm met je handen kleine kroketjes van de afgekoelde aardappelpuree. Rol ze door het paneermeel totdat ze volledig bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Bestrijk de aardappelkroketjes licht met olijfolie en plaats ze in de airfryer. Bak ze gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud het mandje halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Notities
- Voor een extra krokante korst kun je de aardappelkroketjes dubbel paneren door ze nogmaals door het paneermeel te rollen na het eerste laagje.
- Serveer de aardappelkroketjes met een frisse salade of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 3g | Vetten: 6g | Verzadigde vetten: 3g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 2g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 150mg | Kalium: 400mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Vitamine A: 5IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 20mg | IJzer: 2mg