
Pompoen roosteren in de airfryer
Geroosterde pompoen uit de airfryer is heerlijk zacht van binnen en licht gekarameliseerd aan de buitenkant. Perfect als bijgerecht of als basis voor een salade of soep.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 mes
- 1 snijplank
- 1 kom
Ingrediënten
- 1 pompoen (bijvoorbeeld een flespompoen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en schil indien gewenst. Snijd de pompoen daarna in blokjes van ongeveer 2-3 cm.
- Doe de pompoenblokjes in een kom. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de pompoenblokjes rondom bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Leg de pompoenblokjes in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen voor een gelijkmatige garing. Rooster de pompoen gedurende 12-15 minuten en schud het mandje halverwege.
- Haal de geroosterde pompoen uit de airfryer en serveer direct. Geniet ervan als bijgerecht of voeg het toe aan een salade.
Notities
- Wil je een zoetere smaak? Voeg een beetje honing of ahornsiroop toe aan het kruidenmengsel.
- Voor extra pit kun je chilipoeder of cayennepeper gebruiken.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 120kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 2g | Vetten: 6g | Verzadigde vetten: 1g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 4g | Natrium: 200mg | Kalium: 450mg | Vezels: 3g | Suikers: 4g | Vitamine A: 150IU | Vitamine C: 20mg | Calcium: 30mg | IJzer: 2mg