
Havermouttaartje uit de airfryer
Geniet van een heerlijk en gezond havermouttaartje uit de airfryer. Dit taartje is perfect voor een voedzaam ontbijt of als tussendoortje. Met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant zal dit airfryer recept zeker in de smaak vallen.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 kom
- 1 ramekin of klein ovenschaaltje
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 1 rijpe banaan (geprakt)
- 1 ei
- 100 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 handvol bessen (optioneel, voor topping)
Bereidingswijze
- Prak de banaan in een kom en voeg het ei, de melk, havermout, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een ingevette ramekin of klein ovenschaaltje. Voeg eventueel bessen toe als topping.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
- Bak het havermouttaartje 15 minuten in de airfryer tot het mooi goudbruin is en stevig aanvoelt.
- Haal het taartje uit de airfryer en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het uit de ramekin haalt. Serveer warm en geniet!
Notities
- Voeg wat honing of ahornsiroop toe aan het beslag voor een zoetere smaak.
- Varieer met toppings zoals noten, zaden of stukjes chocola voor een extra traktatie.
Voedingswaarden
Portie: 150g | Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 8g | Vetten: 8g | Verzadigde vetten: 2g | Meervoudig onverzadigde vetten: 1g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 3g | Cholesterol: 70mg | Natrium: 150mg | Kalium: 400mg | Vezels: 6g | Suikers: 12g | Vitamine A: 10IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 100mg | IJzer: 2mg