
Brood uit de Airfryer
Ontdek hoe je eenvoudig een heerlijk airfryer recept kunt bereiden voor elke maaltijd, of het nu ontbijt, lunch of een bijgerecht is. Maak vers brood in de airfryer dat knapperig is van buiten en zacht van binnen.
Benodigdheden
- 1 airfryer
- 1 mengkom
- 1 deegroller
Ingrediënten
- 250 gram bloem (gezeefd)
- 150 ml water (lauwwarm)
- 7 gram gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Meng in een kom de bloem, gist, suiker en zout. Voeg het lauwwarme water en olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg.
- Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
- Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad en vorm een rond brood. Leg het in het mandje van de airfryer.
- Bak het brood gedurende 20 minuten in de airfryer tot het goudbruin en gaar is.
- Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Notities
- Voor extra smaak kun je kruiden of zaden toevoegen aan het deeg.
- Het brood kan ook worden ingevroren en later worden opgewarmd in de airfryer.
Voedingswaarden
Portie: 100g | Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 5g | Vetten: 2g | Enkelvoudig onverzadigde vetten: 1g | Natrium: 200mg | Kalium: 50mg | Vezels: 2g | Suikers: 1g | Calcium: 10mg | IJzer: 1mg